Foto: gov.md

Președintele Partidului Democrat nu exclude în totalitate schimbarea modului în care este ales președintele Republicii Moldova. În același timp, spune Pavel Filip, subiectul alegerii președintelui în Parlament este unul care nu poate fi discutat nici teoretic în prezent, când totul se concentrează asupra depășirii crizei epidemiologice provocate de răspândirea noului coronavirus.

Filip afirmă că nu împărtășește opinia colegului său, Dumitru Diacov, care a propus revenirea la procedura alegerii președintelui în Parlament la doar câteva ore după ce șeful statului, Igor Dodon, a admis posibilitatea amânării alegerilor prezidențiale (n. r. – între timp, Dumitru Diacov și-a șters postarea de pe Facebook).

Totodată, liderul PDM susține că populația nu-și dorește alegerea președintelui de către deputați.

„Eu nu am văzut dorința din partea electoratului, din partea oamenilor, de revenire la alegerea președintelui în Parlament”, a declarat Pavel Filip.

„Haideți să vedem dacă va veni această propunere, dacă vom ajunge în această situație, după care vom putea veni cu un răspuns”, a spus Filip. „Nu pot să-mi asum să vin cu un răspuns cert, pentru că am convenit în interiorul partidului că toate deciziile importante se vor discuta pe larg, și vom expune poziția partidului”, a adăugat el.

Citește și: Năstase amenință cu proteste după ce Diacov a anunțat că își dorește revenirea la alegere președintelui în Parlament

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here