Foto: depositphotos

Economia franceză se pregăteşte pentru impactul crizei provocate de coronavirus, iar estimările Băncii Centrale a Franţei arată o recesiune. Cifrele furnizate de Banca Centrală vin după ce ministrul francez al finanţelor, Bruno Le Maire, a afirmat că este cea mai gravă prăbuşire de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

„Cea mai proastă cifră de creştere pe care a cunoscut-o Franţa după 1945 a fost în anul 2009, după marea criză financiară din 2008, când economia a înregistrat o contraţie de 2.2%. Probabil vom avea o contracţie mai amplă acum. Aceasta arată amploarea magnitudinii şocului cu care ne confruntăm”, a spus Le Maire.

În Franţa, activitatea economică a scăzut cu 32% în rândul unei mari părţi a mediului de business, iar cifrele estimative arată că la fiecare două săptămâni de carantină activitatea se mai reduce cu 1.5%, scrie Mediafax.

Franţa a intrat în stare de carantină pe 17 martie şi speră să poată ieşi pe 17 aprilie, deşi cifrele bolnavilor de COVID-19 şi ale celor decedaţi nu arată deloc bine. Franţa a avut zile şi cu peste 1.000 de morţi.

Guvernele europene aşteaptă şi următoarea şedinţă a Eurogrupului pe seama planului european de salvare economică. Prima dintre acestea a eşuat în ajungerea la un consens.

Citește și: Italia anunță când își redeschide economia, în condițiile în care numărul de infectări e în scădere

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here