Ţara în care cei care părăsesc izolarea sunt judecaţi pentru crimă. Ministru: „Acţionează iresponsabil şi riscă să transmită boala”

Autor: , in Externe / 8 aprilie, 2020, 17:30

Autorităţile de la Tunis au decis adoptarea unor legi dure privind starea de carantină. Cei care răspândesc iresponsabil coronavirusul riscă să fie judecaţi pentru crimă, a decis Ministerul de Interne din Tunisia.

Marţi, ministrul de interne a afirmat că „cei care acţionează iresponsabil şi pun în pericol sănătatea celorlalţi oameni vor fi acuzaţi de crimă”, scrie Mediafax.

Şi alte ţări au luat măsuri dure. Săptămâna trecuta, în Rusia a fost adoptată o lege care prevede că cei care răspândesc coronavirusul prin îmbolnăvirea altor oameni vor putea ajunge la închisoare pentru perioade de până la 7 ani.

În Singapore, cei aflaţi în carantină sunt amendaţi cu 10.000 $ şi până la 6 luni de închisoare dacă încalcă restricţiile.

Săptămâna trecută, Ministerul de Interne din Tunisia a trimis roboţi pe străzile capitalei, care să patruleze şi să îi identifice pe cei care circulă în intervalele orare supuse restricţiilor.

Citește și: A doua cea mai mare economie a Europei a intrat în recesiune

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *