Foto: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Ceremonia de transmitere oficială a unui lot de echipamente medicale în valoare de 500 mii yuan (echivalentul a 1,3 milioane lei) alcătuit din salopete de protecție și mănuși medicale, oferit Republicii Moldova de către Asociația pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa a avut loc, la 7 aprilie, la sediul Ambasadei R. Moldova la Beijing.

„Sprijinul acordat este confirmarea relației de prietenie care există între Republica Moldova și Republica Populară Chineză, care au dat dovadă ambele de ajutor reciproc în situația de criză în lupta sa cu pandemia globală actuală”, a afirmat PAN Feng, președintele Asociației pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, pe parcursul anului 2019, Asociația pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa a organizat în comun cu Ambasada Republicii Moldova în China două misiuni de afaceri în țara noastră, la care au participat peste 15 companii chineze, interesate în potențialul investițional și oferta de export a Republicii Moldova.

Citește și: 200 de mii de viziere din China au dispărut în drum spre R. Moldova. Chicu îi propune lui Usatîi să le aducă în țară, în caz contrar îl acționează în judecată

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here