Coronavirusul, aproape dispărut în Coreea de Sud; Cel mai mic număr de cazuri din februarie

Autor: , in Externe / 9 aprilie, 2020, 15:34

Autorităţile din Coreea de Sud au raportat joi cel mai mic număr zilnic de infectări cu noul coronavirus din ultimele şapte săptămâni, informează DPA.

Un număr de 39 de cazuri au fost confirmate miercuri, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din Coreea de Sud, al cărui sediu se află la Seul, scrie Agerpres.

Pentru prima dată după data de 20 februarie, numărul infectărilor zilnice a scăzut sub pragul de 40.

Până în prezent, 10.423 de cetăţeni din Coreea de Sud au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, maladia cauzată de noul coronavirus. Autorităţile locale au raportat 204 decese provocate de această boală.

Pentru a patra zi consecutivă, numărul noilor infecţii raportate în Coreea de Sud a rămas în jurul pragului de 50 de cazuri.

Această tendinţă clară de scădere a început să se manifeste în Coreea de Sud luna trecută, după un vârf înregistrat la sfârşitul lunii februarie, când peste 900 de cazuri au fost raportate într-un interval de 24 de ore.

Multe ţări consideră în prezent Coreea de Sud drept un model de reuşită în lupta de limitare a răspândirii noului virus, graţie unor campanii riguroase de testare.

Aproape 7.000 de persoane care au fost infectate cu SARS-CoV-2 sunt considerate în prezent vindecate.

Autorităţile locale au cerut rezidenţilor să continue să respecte recomandările de distanţare socială, în pofida tendinţei de scădere a cazurilor de infectare.

Oficialii acestei ţări se declară îngrijoraţi de posibila apariţie a unor focare de infecţie în spitale şi în congregaţii religioase şi de o creştere a „cazurilor importate” din străinătate, în contextul în care numeroşi sud-coreeni se întorc din alte state, unde pandemia se află în continuare într-o etapă de extindere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *