Începând de astăzi, satul Talmaza intră în regim de carantină, fiind impuse restricții de circulație aferente acestui regim. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale.

Satul Talmaza va fi supravegheat de mai mulți militari.

„În această dimineață, au plecat 18 militari din Regimentul Rachete Antiaeriene și Batalionul 22, cu 3 unități de tehnică militară”, a anunțat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

În satul Talmaza, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 29.

Citește și: Reacție întârziată în Talmaza? Chișinăul a împiedicat instituirea carantinei când erau 2 cazuri de COVID-19, acum sunt 29 (VIDEO)

Menționăm că, la 21 martie, primarul localității Talmaza din raionul Ștefan Vodă anunța că satul va fi plasat în carantină, după ce fusese depistate două cazuri de infectare cu COVID-19. Carantina urma să fie instituită în baza deciziei Comisiei raionale pentru situația excepțională, aceasta însă nu a mai fost implementată întrucât conducerea țării s-a opus măsurii de izolare.


Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here