Paștele Blajinilor a fost amânat pentru luna iunie. Anunțul oficial al Mitropoliei Moldovei

Autor: , in Actualitate / Social / 9 aprilie, 2020, 16:45

Din cauza coronavirusului, în acest an Paștele Blajinilor a fost amânat pentru luna iunie. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidată de Mitropolit Vladimir, la care a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate mai multe aspecte privind organizarea și desfășurarea slujbelor praznicale de Florii și de Sfintele Paști din acest an. În acest sens au fost stabilite următoarele hotărâri, printre care și amânarea Paștelui Blajinilor.

„Paștele Blajinilor se amână pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii)”, anunță Mitropolia Moldovei.

„Este ziua pomenirii morților înainte de măreața sărbătoare a Sfintei Treimi, Duminica Mare, cum se spune în popor, și ca să nu fie și atunci aglomerație vor fi pomeniți cei răposați în cele 3 zile”, a declarat Mitropolitul Vladimir.

Focul Haric va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor din cadrul Mitropoliei noastre la Aeroportul Internaţional Chișinău care ulterior va fi repartizat prin protopopiate fiecărei parohii.

Citește și: (VIDEO) Pe timp de pandemie, Dodon se laudă că va aduce „Focul Haric” la Chișinău

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *