Foto: Primăria Chișinău

Primăria Chișinău vine cu precizări referitor la cheltuielile municipalității pentru lucrările de deszăpezire din sezonul de iarnă 2019-2020, care s-au ridicat la peste un milion 515 mii de lei. Potrivit autorităților locale, suma a fost alocată pentru material antiderapant și nu pentru lucrări de deszăpezire.

Utilizarea antiderapantului pentru prevenirea poleiului este inclusă în categoria de cheltuieli cu denumirea generică de „Lucrări de deszăpezire” – specifică municipalitatea.

„Este de menționat că în respectiva categorie de cheltuieli sunt incluse o serie de lucrări de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă, care nu țin nemijlocit de evacuarea zăpezii. Astfel, în sezonul rece, Regia „Exdrupo” aplică material antiderapant pentru prevenirea formării poleiului în caz de ploaie, ceață densă sau scurgeri de apă cauzate de avariile la rețeaua de apeduct.

De asemenea, în sezonul rece precedent, o anumită cantitate de material antiderapant (500 tone) a fost distribuită către suburbii, pentru a oferi posibilitatea autorităților locale din orașele și comunele din componența municipiului să intervină pe străzile locale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Detalii despre cheltuielile pe lucrări incluse în categoria „deszăpezire” pot fi accesate aici.

Primăria menționează că în lipsa zăpezii, în sezonul rece 2019-2020 au fost cheltuiți mai puțini bani pentru întreținerea drumurilor, comparativ cu anii precedenți.

„Astfel, în 2018-2019, doar pentru material antiderapant au fost cheltuite 15 milioane de lei, în comparație cu 1,2 milioane, cheltuite în sezonul rece 2019-2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here