(DOC) Suspendată, nu și anulată. CC va decide luni soarta legii prin care Guvernul și-a angajat răspunderea

Autor: , in Cultură/Media / Populare / Social / 9 aprilie, 2020, 18:47

Curtea Constituțională (CC) va decide luni, 13 aprilie, soarta legii prin care Executivul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului și în care se conțin mai multe măsuri sociale și economice în contextul stării de urgență provocate de COVID-19.

Astăzi, 9 aprilie, Curtea a admis cererea deputatului Dinu Plîngău, și a suspendat acțiunea Legii privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative, până la soluţionarea în fond a cauzei.

De asemenea, Curtea a conexat sesizările toate cele patru sesizări depuse în raport cu această lege de deputații Sergiu Litvinenco, Veronica Roșca (PAS), Andrian Candu, Serghei Sîrbu (Pro Moldova), Dinu Plîngău (PPDA) și Alexandr Oleinic (independent) într-un singur dosar, atribuindu-i numărul 49a/2019.

Curtea a declarat admisibile sesizările menționate, fără a prejudeca fondul cauzei.

Luni, pe 13 aprilie 2020, la ora 12:00, Curtea Constituțională va examina sesizările conexate prin care se solicită controlul constituționalității legii sus-menționate.

Iată decizia CC de astăzi, prin care a suspendat acțiunea legii prin care Executivul și-a angajat răspunderea:

decizieCC by Expresiv Media on Scribd

„În scopul prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii provocate de virusul COVID-19, accesul publicului și al presei la ședința publică din 13 aprilie 2020, ora 12:00 va fi interzis.

La ședința Curții va fi permis doar accesul părților, celelalte persoane interesate o vor putea urmări, în regim on-line, pe site-ul www.constcourt.md”, se arată într-un comunicat al instituției.

Citește și: (VIDEO) CC a suspendat angajarea răspunderii Guvernului. Chicu: Mulți oameni nu vor avea de pâine

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X