Foto: 2.bp.blogspot.com

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2.434 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1.396 traversări persoane, dintre care 764 treceri la frontiera moldo-română, 399 treceri la frontiera cu Ucraina.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a unei rute charter din Germania, fiind înregistrați 233 de pasageri moldoveni.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2.434 persoane și completate 1.396 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1.180 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Trei călători au prezentat stare subfebrilă și conform procedurii de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoanele.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– două încălcări a regulilor de transportare și de folosire a vinietelor;
– două persoane au fost depistate la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn național;
– doi conaționali au fost documentați pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 87 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here