„80% dintre noi o să luam virusul”. Afirmația unui funcționar a stârnit discuții în Regatul Unit

Autor: , in Externe / 10 aprilie, 2020, 16:23

Discuţiile pe seama stării de carantină s-au aprins aseară în Marea Britanie, după o luare de poziţie a unui consilier al Home Office, echivalentul Ministerului de Interne în Marea Britanie. Reprezentanţii guvernului condus de Boris Johnson au declarat la scurt timp că opinia este una personală.

Rupert Shute, consilier ştiinţific al Home Office, a declarat că 80% din populaţia Marii Britanii va lua coronavirus indiferent de măsurile luate până acum. Acesta a mai spus că societatea trebuie să funcţioneze şi că oamenii nu pot sta izolaţi la nesfârşit, scrie Mediafax.

Cuvintele lui Shute au stârnit discuţii aprinse, mulţi dintre cetăţeni considerând că Boris Johnson a greşit atunci când a adoptat în primă faza ceea ce se numeşte strategia imunizării de turmă. Practic, el nu a luat măsuri de carantinare, considerând ca populaţia se va îmbolnăvi şi va dezvolta imunitate la virus. Desigur, cu pierderi colaterale. Ulterior, strategia a fost schimbată, iar o serie de restricţii au fost impuse.

„Nu suntem mai protejaţi acasă decât la locul de muncă sau la supermarket. Este vorba despre a minimiza impactul. Lucrăm pe ipoteza că 80% dintre noi se vor îmbolnăvi, dacă încă nu am luat deja virusul. Nu ne putem ascunde la nesfârşit”, a spus Shute.

Presa britanică estimează că dacă 80% din populaţia tării s-ar infecta cu COVID-19, numărul morţilor ar ajunge la 105.600. La cifrele actuale, care estimează că în realitate 3.3 milioane de oameni au contractat coronavirusul, numărul deceselor este de 7.978.

Secretarul pe probleme externe al premierului Boris Johnson, cel care îi ţine de altfel şi locul în această perioadă, Dominic Raab, a declarat că măsurile de carantină nu vor fi deocamdată ridicate. „Este prea devreme pentru asta”, a spus el.

Responsabilii din mai multe sindicate au cerut ca membrii acestora să continue să lucreze de acasă cât timp nu este vorba despre domenii critice. „Procesarea pasapoartelor şi a aplicărilor pentru obţinerea lor nu este ceva critic”, au notat ei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *