Doar 29 de lucrători medicali din cei peste 300 infectați cu COVID-19 vor primi indemnizații de 16 mii de lei (DOC)

Autor: , in COVID-19 / Populare / Social / 10 aprilie, 2020, 16:55

Guvernul a aprobat o hotărâre cu privire la alocare a peste 5,8 milioane de lei din Fondul de intervenție pentru a acoperi diferite cheltuieli legate de lupta cu pandemia COVID-19.

Conform hotărârii, 5,4 milioane de lei vor fi alocate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru procurarea combinezoanelor de protecție.

Alte 464 mii de lei vor fi alocate pentru acordarea indemnizațiilor unice persoanelor angajate în sistemul medical care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, în perioada 8-31 martie curent.

Conform notei informative a proiectului, fiecare angajat al sistemului medical care s-a infectat la locul de muncă va primi o îndemnizație în valoare de 16 mii de lei. Astfel, doar 29 de cadre medicale din 8 instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară vor primi indemnizații, în timp ce numărul personalului medical infectat depășește cifra de 300.

Potrivit ministrului sănătății, Sergiu Pușcuța, în Fondul de intervenție al Guvernului sunt 51,4 milioane de lei, dintre care 13,5 milioane de lei sunt donațiile cetățenilor și agenților economici pentru lupta cu pandemia COVID-19.

Conform datelor Ministerului Sănătății, la 9 aprilie, 317 lucrători medicali erau infectați cu COVID-19 în Republica Moldova, sau aproape 27% din total cazurilor depistate pozitiv în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *