Pe timp de pandemie, unii agenți economici continuă să vândă băuturi calde, dar și rechizite de birou

Autor: , in Social / 10 aprilie, 2020, 16:48

Ofițerii Inspectoratului național de investigații au documentat patru cazuri de activitate ilicită, privind comercializarea și prepararea băuturilor calde, comercializarea soluțiilor antiseptice, mănușilor medicinale și rechizitelor de birou.

Astfel, un agent economic din municipiul Chișinău a fost documentat în legătură cu comercializarea și prepararea băuturilor calde, precum și consumarea lor, la mesele amplasate în interior. În rezultatul acțiunilor, acesta a fost sancționat cu o amendă de 75.000 de lei.

Un alt proces-verbal contravențional a fost întocmit unei persoane care comercializa ilegal soluții antiseptice. De la fața locului a fost ridicat dezinfectant în volum de 100 de litri, care urma să fie vândut la un preț total de 10.000 de lei.

Într-un caz similar, ofițerii au ridicat de la fața locului 600 de perechi de mănuși medicinale, în valoare de 30.000 de lei.

Contrar prevederilor hotarârilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și a dispozițiilor Comisiei pentru situații excepționale a Republicii Moldova activa și o întreprindere din Edineț.

Toate persoanele fizice sau juridice care vor ignora prevederile menite să protejeze oamenii vor fi sancționați conform legislației în vigoare. Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice”, în cazul în care a fost pusă în pericol sănătatea publică, persoanele fizice riscă amenzi de la 22.500 la 25.000 de lei, iar persoanele juridice – de la 50.000 la 75.000 de lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *