România suspendă exporturile pentru o serie de produse agroalimentare. Și Republica Moldova e afectată

Autor: , in Economic / 10 aprilie, 2020, 14:11

România suspendă exporturile pentru o serie de produse agroalimentare, printre care cerealele, dar și biscuiții. Măsura este valabilă pe toată perioada stării de urgență din România.

Astfel, pe perioada stării de urgență se interzice/se suspendă exportul pentru produsele agroalimentare: grâu, orz, ovăz, orez, soia, dar și făină de grâu, turte, produse de panificație și patiserie, biscuiți, ulei de semințe și zahăr, scrie digi24.ro.

De asemenea, procedurile de export a produselor agroalimentare respective, care sunt în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței militare, se suspendă pe perioada stării de urgență.

Totodată, pe perioada stării de urgență se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare menționate.

Sursa citată mai notează că achiziționarea intracomunitară a produselor agroalimentare enumerate se poate face numai dacă statul membru face dovada faptului că produsele achiziționate sunt destinate consumului intern propriu sau al celui comunitar, iar nu exportului.

Precizăm că în seara zilei de 9 aprilie a fost emisă o ordonanță militară prin care companiile din România nu mai pot exporta o serie de produse agroalimentare.

Șeful statului Igor Dodon a anunțat astăzi că măsura luată de autoritățile române va afecta și Republica Moldova. Autoritățile urmează să întreprindă anumite măsuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *