Imagini dureroase. Cum arată mâinile unui angajat medical din Moldova, după ce își scoate mănușile (FOTO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 aprilie, 2020, 13:39

Un combinezon, o capelină, o mască, dar și mănuși, fac parte din echipamentul pe care îl poartă cadrele medicale.

Ex-ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a îndemnat medicii să arate își aratele mâinile după ce își scot mănușile.

„Stimați doctori, nu postați doar poze vesele de grup, căci oficialilor, judecând după cele 50% acordate la salariu pentru luna viitoare și 16 mii lei pentru infectare, le pare că lucrați într-un sanatoriu. Arătați, vă rog și mâinile voastre distruse de mănuși și dezinfectant, și fețele chinuite cu urme de la ochelari. Nu le ascundeți”, a scris Nemerenco pe Facebook.

La scurt timp, an angajat medical din Republica Moldova a publicat o imagine în care își arată mâinile, după ce și-a scos mănușile:

Foto: Cătălina Ursu

Ala Nemerenco a publicat o imagine în care arată mâinile unei asistente medicale din Spitalul de Urgență Județean Suceava, România, după o tură de 12 ore sub 3 rânduri de mănuși una peste alta.

În Republica Moldova sunt în total, 1.438 de cazuri confirmate de coronavirus. Dintre acestea, numărul total de contaminați în sistemul medical, cei care luptă cu virusul COVID-19, a ajuns la 390 de cazuri.

Pentru luna martie, 29 de persoane vor beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei.

„Doar la 29 de lucrători medicali a fost stabilită legătura cauză-efect. Adică s-a stabilit că au stat față în față cu pacientul și la etapa de asistență medicală s-a luat infecția”, a explicat Furtună.

Citește și: „Nu există legătură cauză-efect”. De ce doar 29 de lucrători medicali infectați cu COVID-19 vor primi indemnizații de 16 mii de lei
Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *