Mâine se sărbătoresc Floriile. Chicu: Vă rog din inimă, nu mergeți la biserică (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 aprilie, 2020, 18:11

Mâine, 12 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Este ziua în care Iisus a intrat în Ierusalim, fiind întâmpinat de discipoli și locuitorii orașului cu crengi de smochini, curmal și măslin.

În acest an, conform restricțiilor impuse în legătură cu pandemia COVID-19, enoriașii nu vor putea veni la slujbe cu rămurele de salcie, dar, sunt îndemnați să se roage la domiciliu.

„Mâine avem o luminoasă sărbătoare – Floriile. Și eu știu cât e de greu să te abții să stai acasă de această mare sărbătoare. Eu fac un îndemn către toți credincioșii și vă rog să ne abținem mâine de a merge la biserică. Altfel, riscăm să inversăm această dinamică de cazuri care s-a stabilizat. Mă tem să nu provocăm al doilea val de infectări cu COVID-19. Vă rog din inimă, să vă abțineți mâine și să nu mergeți la biserică”, este îndemnul premierului Ion Chicu.

Din 1.400 de biserici din Republica Moldova, astăzi, 11 aprilie, au avut loc servicii divine doar cu participarea preoților în 323 de lăcașe sfinte. Totuși, în 2 biserici au avut loc slujbe cu participarea credincioșilor. În ambele cazuri, Poliția a fost nevoită să intervină și să documenteze cazurile. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul unui briefing de presă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *