(VIDEO) „Am băut de frica coronavirusului. E lege de la medic”. Ce riscă un motociclist prins beat la Nisporeni

Autor: , in COVID-19 / Social / 11 aprilie, 2020, 16:35

Un motociclist s-a tamponat în poarta unei gospodării din localitatea Vărzăreşti din raionul Nisporeni. Șoferul de 21 de ani a recunoscut că a servit băuturi alcoolice, dar a spus că doar „oleacă de samagon” dimineața.

Tânărul a fost supus testului alcoolscopic, unde i s-a stabilit o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0.81 mg/l. Acesta a invocat că a consumat alcool la recomandarea medicului, pentru a preveni infectarea cu COVID – 19.

„Acum de lege e dat, de la doctor, să servești câte 50 de grame… Am băut niște samagon dimineață și nu are cum să arate”, a explicat motociclistul.

Motocicleta a fost dusă la parcarea specială. Totodată, pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră soldată cu deteriorarea neînsemnată a vehiculului sau a altor lucruri, riscă amendă de până la 1200 lei, iar pentru neîndeplinirea indicațiilor legale ale ofițerilor de patrulare – amendă de până la 25.000 lei. Este documentat contravențional și pentru conducerea vehiculului de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege, dacă fapta nu constituie infracţiune, în cazul în care admiterea la trafic a conducătorului de vehicul nu prevede obligaţia de a deţine permis de conducere se sancționează cu o amendă de până la 25 000 de lei.

Mai mult, tânărul nu este la prima abatere de la lege, în perioada septembrie – decembrie 2019 a fost sancționat de 2 ori pentru o încălcare similară. Iar în perioada 2017 – 2019 a fost documentat și sancționat contravențional de către IP Nisporeni pentru huliganism, apariţia în locuri publice în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe, tulburarea liniştii în timpul nopţii. Tot el a fost documentat și pentru încălcarea regulilor de păstrare, deţinere, transport, port şi folosire a armelor letale şi neletale şi/sau a muniţiilor aferente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *