(VIDEO) „Doamna Dumbrăveanu, cum să nu ne infectăm?” Un medic arată echipamentul medical cu care merge echipa la chemări

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 aprilie, 2020, 15:24

După ce ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că există breșe în utilizarea echipamentului de protecție individuală, iar din acest motiv medicii se infectează cu COVID-19, un medic care activează în Serviciul de Urgență arată „echipamentul medical” cu care este dotată echipa care merge la chemări.

Eugeniu Cebotari s-a adresat ministrei Dumbrăveanu, dar și președintelui Igor Dodon. El a arătat într-un video ce fel de măști poartă când merge la chemări.

„Din bumbac și fără mare protecție. Am fost sfătuiți să purtăm câte două măști dacă sunt subțiri (…) Precis că măștile nu sunt pentru chemări la pacienți cu COVID-19 (…) Doamna ministru, înainte de a spune că noi suntem vinoveți că ne infectăm cu COVID-19, convingeți-vă că sunteți capabili să asigurați cadrele medicale cu un echipament decent pentru a lupta cu acest virus”, a declarat medicul din Capitală.

Medicul a mai precizat căchelarii de protecție îi păstrează pentru a-i îmbrăca la mai multe chemări.

„În loc să fie aruncați după ce consultăm fiecare pacient, așa cum sunt normele epidemiologice, medicii sunt obligați să aducă ochelarii la stația de urgență unde sunt dezinfectați și ulterior repartizați din nou la medici ca să-i folosească”.

Citește și: Explicație oficială: Greșeala medicilor moldoveni care duce la infectarea acestora cu coronavirus (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X