(DOC) Deputatul Litvinenco a cerut răspunderea disciplinară a președintelui Curții Constituționale

Autor: , in Politic / 12 aprilie, 2020, 09:44

Sergiu Litvinenco a expediat președintelui Parlamentului un demers pentru a fi sesizată Curtea Constituțională (CC) în vederea pornirii urmăririi disciplinare în raport cu judecătorul Vladimir Țurcan, care este și președintele Curții. Totodată, a anunțat parlamentarul PAS, va cere la ședința de luni a CC recuzarea lui Vladimir Țurcan, care, potrivit lui Igor Dodon, și-a expus părerea privind legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea.

Citește și: Ex-ministră a Justiției: Președintele CC trebuie să-și dea demisia, iar Procuratura să investigheze acțiunile lui Igor Dodon

„După cum a relatat Igor Dodon, domnul Vladimir Țurcan a încălcat aceste prevederi legale și ar fi spus cum a votat fiecare judecător în cazul deciziei de suspendare a legii pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea.

Acest lucru îl face pasibil pe domnul Vladimir Țurcan de răspundere disciplinară.

De aceea, am expediat Președintelui Parlamentului un demers pentru a fi sesizată Curtea Constituțională în vederea pornirii urmăririi disciplinare în raport cu judecătorul Vladimir Țurcan”, a scris Litvinenco pe Facebook.

„De asemenea, având în vedere că, din ceea ce a declarat Igor Dodon, Vladimir Țurcan și-a expus părerea precum că legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea este constituțională, la ședința Curții Constituționale de luni voi solicita recuzarea judecătorului Vladimir Țurcan de la examinarea sesizărilor pe marginea prevederilor contestate ale Legii nr.56/2020”, a anunțat deputatul PAS.

Citește și: (DOC) Suspendată, nu și anulată. CC va decide luni soarta legii prin care Guvernul și-a angajat răspunderea

Vineri, grupul parlamentar Pro Moldova a cerut Procuraturii Generale tragerea la răspunderea contravențională a președintelui Republicii Moldova pentru „imixtiunea în activitatea Curții Constituționale, utilizând din nou drept pretext, pentru abuzuri și încălcări, starea de urgență din țară”.

„Sesizarea către Procuratură a fost făcută după declarațiile Președintelui Igor Dodon, care recunoaște public că a cerut explicații Președintelui Curții Constituționale, iar acesta i-ar fi raportat cine și cum a votat pentru suspendarea acțiunii legii nr.56 pe care Guvernul și-a asumat răspunderea”, se arată într-un comunicat Pro Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X