Numărul infecțiilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 1847 în R. Moldova

Autor: , in COVID-19 / Social / 13 aprilie, 2020, 17:07

50 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate astăzi, 13 aprilie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul total s-a ridicat la 1712 de cazuri confirmate. Datele au fost anunțate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

UPDATE 14 aprilie, 15:30 Precizăm că, inițial, ministra Sănătății a anunțat un bilanț de 1712 de cazuri confirmate de COVID-19. A doua zi, ministerul și-a actualizat informația, afirmând că numărul infectaților este de 1847.

„Începând de astăzi, cifra totală a persoanelor confirmate de COVID-19, va conține și numărul persoanelor care se tratează la domiciliu (cu forme ușoare ale bolii), conform Ordinului 385 din 9 aprilie 2020. În total astăzi, sunt 1712 cazuri confirmate în laborator și 135 persoane care se tratează la domiciliu cu forme ușoare ale bolii. Total: 1847”, a explicat instituția.

Știrea inițială:

Conform Vioricăi Dumbrăveanu, astăzi au fost efectuate 273 de teste, adică mai puține decât în zilele precedente (duminică au fost procesate 439 de probe, fiind depistate 102 cazuri, iar sâmbătă au fost procesate 598 probe, având ca rezultat 122 de cazuri confirmate).

48 de cazuri sunt cu transmitere locală. Cele mai multe au fost depistate în regiunea transnistreană (18 cazuri), raionul Fălești (5), raionul Soroca (4) și mun. Chișinău (4).

Totodată, cele două cazuri de import au venit din Polonia și Spania.

„Lucrurile explodează în Transnistria. Ne îngrijorează această evoluție”, a comentat premierul Ion Chicu, care a anunțat și plasarea în carantină a orașului Glodeni.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X