Bugetarii vor sta acasă până pe 27 aprilie

Autor: , in Actualitate / Social / 13 aprilie, 2020, 17:13

Bugetarii nu vor merge la muncă nici săptămâna viitoare. Astfel, dacă Comisia Situații Excepționale nu va extinde termenul, lucrătorii din instituțiile de stat vor reveni la muncă luni, 27 aprilie.

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat decizia prin care bugetarii vor sta acasă și în perioada 21-24 aprilie. Astfel, aceștia ar putea reveni la muncă la 27 aprilie, întrucât Paștele Blajinilor a fost amânat pentru 8 iunie.

„Se extinde termenul zilelor libere pentru bugetari. Vor sta acasă în săptămâna de după Paște. Ziua de 27 aprilie, care conform calendarului ortodox este Paștele Blajinilor, se transferă pentru 8 iunie atunci când a fost amânat Paștele Blajinilor, astfel ziua de 27 va fi zi lucrătoare, în cazul în care Comisia Situații Excepționale nu va extinde și pentru acea săptămână termenul zilelor libere”, a declarat prim-ministrul.

Anterior, Chicu i-a îndemnat pe funcționarii publici să se pregătească pentru perioada în care vor lucra șase zile pe săptămână, pentru a recupera pierderile pe care le suportă statul și instituțiile în perioada inactivității acestora.

Bugetarii nu merg la muncă începând cu 30 martie, excepție făcând ziua de 6 aprilie când autoritățile au anunțat că aceștia trebuie să se întoarcă la muncă. După criticile societății civile, autoritățile au declarat perioada 7-17 aprilie liberă pentru bugetari.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X