COVID-19. Banca Mondială enumeră țările care se îndreaptă către cel mai puternic declin economic din ultimii 40 de ani

Autor: , in Externe / 13 aprilie, 2020, 17:40

Ţări precum Thailanda, Indonezia, Malaezia, Filipine, Sri Lanka ori Insulele Maldive ar putea fi puternic afectate din punct de vedere economic. Banca Mondială estimează că statele din sudul Asiei s-ar putea confrunta cu o criză financiară fără precedent în ultimii 40 de ani datorită pandemiei de coronavirus care s-a extins la nivel global şi a imobilizat complet societatea aşa cum o ştim.

Într-un raport numit South Asia Economic Focus, reprezentanţii Băncii Mondiale prezintă prognozele economice pentru perioada post-pandemie, relatează Mediafax.

Ei estimează că tările din regiune vor suferi de pe urma încetinirii puternice a economiei, prognozele de creştere fiind diminuate de la 6.3 procente la valori cuprinse între 1.8 şi 2.8%. Chiar şi cifra superioară, 2.8%, este mai mică decât cea înregistrată în anii ’80.

„Asia de Sud se regăseşte într-o furtună perfectă a efectelor adverse. Turismul s-a prăbuşit, rutele de aprovizionare au fost perturbate, cererea de textile a căzut, iar încrederea consumatorilor şi ale investitorilor s-au deteriorat”, se arată în raport.

Raportul notează că India ar putea fi afectată moderat, la fel şi Nepal, Bhutan ori Bangladesh. În schimb, Insulele Maldive se află la polul opus, cu o prognoză de contractare a economiei cu 13%. Acest stat se bazează în mare parte pe turism.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X