Prima reacție a deputatului moldovean, suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Politic / 13 aprilie, 2020, 16:39

Deputatul neafiliat Alexandru Oleinic confirmă că se află în autoizolare la domiciliu, fiind suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19. Reacția deputatului a venit după anunțul magistraților Curții Constituționale care au menționat lipsa lui Oleinic de la ședința înaltei Curți, fiind „autoizolare, din cauza unor suspiciuni de coronavirus”.

„Decizia de a mă autoizola, începând cu 6 aprilie curent, vine drept urmare a unor contacte cu unele persoane care ulterior m-au informat despre unele probleme de sănătate ale acestora. Chiar dacă mai târziu am fost informate că este vorba doar despre unele viroze, fapt confirmat și de testele negative procesate de ele, în scopul protejării familiei, colegilor și altor persoane, am decis să stau autoizolat timp de 14 zile, după care voi trece un test de verificare la COVID-19”, a anunțat Alexandru Oleinic.

Deputatul a mai precizată că, în prezent, nu are probleme de sănătate, dar, a îndemnat oamenii să stea acasă.

„Mă simt normal. Lucrez la domiciliu. Folosindu-mă de ocazie, le doresc sănătate tuturor. Stați acasă, căci doar împreună vom învinge această pandemie”, a conchis Oleinic.

Vezi și: Un deputat se află în autoizolare la domiciliu, suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19

Alexandru Oleinic care este autorul unei sesizări pe prevederile legii pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului lipsește de la ședința Curții Constituționale. Astfel, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că sesizarea acestuia nu ar trebui să fie examinată de magistrații Înaltei Curți, întrucât deputatul nu ar fi prezentat vreo cerere prin care își menține abordarea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X