Un deputat se află în autoizolare la domiciliu, suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Social / 13 aprilie, 2020, 12:55

Deputatul neafiliat Alexandru Oleinic se află în autoizolare la domiciliu, fiind suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19. Cel puțin asta a anunțat magistrata Curții Constituționale, Liuba Șova, care prezidează ședința în cadrul căreia sunt examinate sesizările pe prevederile legii pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului.

Alexandru Oleinic care este autorul unei sesizări pe prevederile legii pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului lipsește de la ședința Curții Constituționale. Astfel, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că sesizarea acestuia nu ar trebui să fie examinată de magistrații Înaltei Curți, întrucât deputatul nu ar fi prezentat vreo cerere prin care își menține abordarea.

Citește și: (VIDEO) Președintele CC se abține de la judecarea cauzei privind legea de angajare a răspunderii Guvernului

În context, magistrata Curții Constituționale, Liuba Șova, care prezidează ședința, a precizat că deputatul se află în autoizolare la domiciliu, fiind suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19.

Citește și: Ex-ministră a Justiției: Președintele CC trebuie să-și dea demisia, iar Procuratura să investigheze acțiunile lui Igor Dodon

Precizăm că Curtea a conexat sesizările toate cele patru sesizări depuse în raport cu această lege de deputații Sergiu Litvinenco, Veronica Roșca (PAS), Andrian Candu, Serghei Sîrbu (Pro Moldova), Dinu Plîngău (PPDA) și Alexandr Oleinic (independent) într-un singur dosar, atribuindu-i numărul 49a/2019.

Curtea Constituțională a declarat admisibile sesizările menționate, fără a prejudeca fondul cauzei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X