Câte persoane infectate cu COVID-19 avem în R. Moldova? Dodon și Dumbrăveanu exclud din statistică persoanele care se tratează la domiciliu

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 14 aprilie, 2020, 18:38

Șeful statului Igor Dodon, precum și ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, vorbesc că în Republica Moldova sunt confirmate în laborator 1.799 de cazuri de infectare cu COVID-19. Cât privește cele 135 persoane care se tratează la domiciliu, având forme ușoare ale bolii, acestea sunt excluse din discursul celor doi, dar incluse în statistica oficială, raportată inclusiv la nivel internațional.

„Cumulativ, de către laboratoare au fost confirmate 1.799 de cazuri”, a declarat ministra Sănătății în cadrul briefingului de marți seara.

La rândul său, președintele Igor Dodon spune că în Republica Moldova sunt 1.799 de cazuri confirmate cu COVID-19 și nu 1.934 așa cum se raportează, inclusiv pe pagina Ministerului Sănătății.

„Total în Republica Moldova avem 1.799 de cazuri confirmate în laborator la acest moment. Cei care interpretează că acasă sau nu știu unde, noi vorbim de cei care sunt confirmați la laborator. Nu putem vorbi de o listă, 2 sau 3. Acestea sunt cazuri confirmate de către stat, adică astăzi plus 87, total 1.799 de cazuri”, a declarat Igor Dodon.

Datele hărții interactive a Ministerului Sănătății arată, însă, că în Republica Moldova sunt 1.934 de cazuri de COVID-19, adică și cele 135 de persoane care se tratează la domiciliul.

Totodată, statistica de pe site-ul Worldometers.com arată că în Republica Moldova sunt 1.934 de cazuri de infectare cu COVID-19, astăzi fiind raportate 222 de noi cazuri, adică 87 de cazuri pozitive din cele 465 de probe efectuate în ultimele 24 de ore și cele 135 de persoane care primesc tratament la domiciliu.

Amintim că tratamentul la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID-19 cu forme simple a fost implementat începând cu 10 aprilie curent. Abia astăzi, ministerul Sănătății a raportat că la domiciliu se tratează 135 de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *