Chișinău: Starea sănătății persoanelor aflate în autoizolare va fi monitorizată de pe o platformă online

Autor: , in COVID-19 / Social / 14 aprilie, 2020, 17:47

Primăria Chișinău anunță că monitorizarea stării de sănătate a persoanelor care se află în autoizolare, în carantină sau care fac tratament la domiciliu va fi realizată prin intermediul unui sistem online. Potrivit Primăriei, inițiativa municipalității vine să centralizeze informațiile cu privire la starea de sănătate a persoanelor, pe perioada stării de urgență cauzată de infecția COVID-19

Platforma va permite medicilor de familie din capitală să aibă acces la un centru unic/instituțional, unde vor fi colectate și introduse toate informațiile cu privire la persoanele care necesită monitorizare la domiciliu.

Persoanele vor introduce zilnic, de sinestătător, datele cu privire la simptomele pe care le manifestă, iar specialiștii vor putea urmări în timp real evoluția stării de sănătate a pacienților.

Această practică va fi utilă în cazul în care numărul persoanelor aflate în monitorizare la domiciliu va crește, susține municipalitatea.

„Platforma online va oferi medicilor posibilitatea de a monitoriza starea pacienților la distanță, iar în caz de urgență, să fie redirecționați către instituțiile abilitate”, a precizat primarul Ion Ceban.

Persoanele care se află în imposibilitatea de a completa datele online vor fi contactate telefonic de medicii de familie.

Proiectul-pilot va fi aplicat inițial în sectorul Buiucani al Capitalei.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *