115 cazuri noi de COVID-19. Numărul infecțiilor confirmate trece de 2.000 în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 15 aprilie, 2020, 17:12

115 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate astăzi, 15 aprilie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul total s-a ridicat la 2.049 de cazuri confirmate, dintre care 135 depistate în baza criteriilor clinico-epidemiologice. Datele au fost anunțate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Conform Vioricăi Dumbrăveanu, astăzi au fost procesate 594 de probe, dintre care 115 au avut rezultat pozitiv pentru COVID-19.

„După cum a fost determinat, începând cu 10 aprilie diagnosticarea este făcută în baza a două metode. Este vorba despre metoda de laborator și cea în baza criteriilor clinico-epidemiologice. În baza criteriilor clinico-epidemiologice avem diagnosticate 135 de persoane care actualmente sunt în tratament la domiciliu”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a anunțat că în următoarele două zile vor fi testate în condiții de laborator cele 135 de persoane diagnosticate cu COVID-19 în baza criteriilor clinico-epidemiologice.

„Reieșind din capacitățile pe care le avem, pentru că avem și teste suficiente, și urmează să vină și lotul procurat din China și pentru că extindem rețelele de laborator, ne-am propus ca cele 135 de cazuri să fie supuse procedurii de testare de laborator. Există posibilități. Vrem să vedem cum se implementează această procedură de diagnosticare”, a spus ministra.

Conform șefei de la Sănătate, pe parcursul următoarele 2 zile vor fi oferite date actualizate pe platforma care a fost activată începând cu 10 aprilie.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X