Ion Chicu: Nu este loc de interpretare. De Paște, fără slujbe religioase în biserici și afară

Autor: , in COVID-19 / Social / 15 aprilie, 2020, 17:34

Regulile stabilite anterior, care interzic oficierea slujbelor cu participarea credincioșilor, nu vor fi schimbate sau interpretate, atenționează prim-ministrul Ion Chicu în contextul sărbătorilor pascale.

Premierul a declarat după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 că în seara Învierii nu vor fi oficiate servicii religioase în biserici sau în preajma acestora, cu participarea oamenilor. Reacția acestuia vine în contextul în care ar exista mai multe speculații din partea fețelor bisericești de rang înalt.

„Bineînțeles că noi, cu toții, ne-am dori ca această sărbătoare să o petrecem așa cum se cuvine unui bun creștin. Anul acesta, din păcate, nu vom putea face acele acțiuni dragi sufletului nostru – de a merge la biserică, de a sfinți darurile pascale. Nu putem face acest lucru și rog toți cetățenii și slujitorii bisericii să se conformeze acestor cerințe. Serviciile religioase nu se pot desfășura în seara Învierii nici în local, nici afară, nici în preajma bisericilor,doar pot preoții să facă acest servicii religioase fără participarea credincioșilor. Această măsură rămâne în vigoare, pentru că am văzut că se interpretează, inclusiv de unele fețe bisericești, cu statut și rang înalt”, a declarat premierul.

Conform acestuia, „regula rămâne cea care este – nu putem petrece aceste servicii religioase”.

„Nici procedura de sfințire a darurilor pascale nu se poate de făcut la biserică, cu aglomerație de oameni, pentru că vom avea mari probleme cu sănătatea și viața oamenilor. Nu este loc de interpretare aici, nu poate fi niciun regulament suplimentar”, a conchis Ion Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X