Nu au avut voie să iasă din case timp de 60 de ore. Statele care au pus populaţia în carantină totală

Autor: , in Externe / 15 aprilie, 2020, 17:05

Weekendul trecut, în Serbia şi Macedonia de Nord a fost impusă carantină totală ceea ce înseamnă că populaţia nu a mai avut voie să iasă absolut deloc din casă nici pentru necesarul personal, aceste măsuri impuse fiind cele mai dure din Europa.

Potrivit presei balcanice, cetăţenii statelor Macedonia de Nord şi Serbia nu au mai avut voie să iasă din casă de vineri până luni, mai exact au fost obligaţi să stea la domiciliile lor, timp de 60 de ore, pentru a evita răspândirea şi îmbolnăvirea cu noul coroanvirus. Aceste măsuri pentru combaterea pandemiei cu coronavirus au fost cele mai dure decizii luate din Europa.

Serbia a introdus o zi a săptămânii în care cetăţenii pot plimba animale de companie de două ori pe zi şi pot părăsi acasă pentru nevoile personale sau urgenţe medicale. Guvernul sârb încă nu a pus în carantină niciun oraş, dar autorităţile spun că „se gândesc la asta”.

Predrag Kon, membru al guvernului sârb al Crizei, a declarat presei că este de părere că în curând va veni o interdicţie completă cu privire la distanţierea socială, scrie Mediafax.

„Ar trebui să existe o interdicţie absolută a contactelor. Ceea ce este planificat acum de vineri este complet în conformitate cu faptul că este o interdicţie a circulaţiei ”, a spus Kon, într-o conferinţă de presă.

Macedonia de Nord a impus, de asemenea, măsuri mai restrictive în această săptămână. Până miercuri, oamenii puteau să iasă afară între 21:00 – 5:00 , dar acest lucru a fost schimbat, iar orele sunt 16:00 – 5:00 în zilele săptămânale şi în weekenduri.

Autorităţile din statele balcanice, Macedonia de Nord, Muntenegru si Serbia au anunţat că de Paşte accesul în biserici va fi interzis. Populaţia din statele balcanice este majoritar ortodoxă. „Poliţia se va asigura că măsurile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt respectate. Slujbele religioase vor avea loc fără prezenţa credincioşilor, a anunţat marţi şeful forţelor de poliţie Veselin Veljovic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X