Ryanair ar fi transportat din R. Moldova în Polonia 5.000 de salopete de protecție, cusute de o companie locală

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 15 aprilie, 2020, 10:39

Avionul companiei lowcost Ryanair, care a aterizat marți la Chișinău de unde a preluat o încărcătura cu echipament medical de protecție pentru a o transporta în Varșovia – capitala Poloniei, ar fi transportat 5.000 de salopete de protecție, cusute de o companie locală. Cel puțin asta spune consiliera în comunicare a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat. La rândul său, consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, susține că nu cunoaște detalii despre acest zbor.

Potrivit unui comunicat al companie lowcost Ryanair, un avion a preluat, marți, de la Chișinău o încărcătura cu echipament medical, care „va ajunge în spitalele și la cei din linia întâi în lupta cu pandemia din regiunea Mazovia”.

„Suntem mândri să transportăm echipamente medicale esențiale din Moldova în aeroportul Modlin din Varșovia, pentru a ajuta în lupta cu pandemia COVID-19. Ryanair colaborează cu guvernele UE pentru a ajuta cum putem”, a precizat cea mai mare companiei low-cost din Europa într-un comunicat plasat pe Facebook.

Consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a declarat pentru Cotidianul.md că nu cunoaște detalii despre acest zbor.

„De unde știți asta, pentru că eu nu știu. Dacă admitem că Republica Moldova oferă ajutoare, aceste decizii sunt decizii publice. Ele se cunosc. Ele se iau fie prin hotărâre de Guvern, fie de Comisia Situații Excepționale. Așa este cadrul real, dar cred că cineva vrea să deseneze o realitate paralelă. Pozele nu demonstrează nimic. Noi nu avem așa decizie. Compania ar trebuie să vă ofere nu doar poze, ci și acte”, ne-a comunicat Dragancea.

La rândul său, consiliera în comunicare a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, spune că este vorba de transportarea unui lot de salopete de protecție, cusute de o companie locală.

„Din informațiile primite de la reprezentanții Serviciului Vamal, este vorba despre o companie care coase salopete de protecție și au exportat un lot de circa 5.000 de salopete de protecție. Mai multe detalii nu am. Probabil Serviciul Vamal ar putea spune detalii”, a comentat Cristina Stratulat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X