Cel mai mare studiu pe bolnavii asimptomatici de COVID-19. Câţi s-au vindecat fără să aibă vreun semn al bolii

Autor: , in IT/Ştiinţă / 16 aprilie, 2020, 17:55

China a publicat cel mai mare studiu făcut pe pacienţi testaţi pozitiv, dar fără simptome, făcut pe 6764 de oameni, scrie Bloomberg, citat de Mediafax. Doar unul din cinci oameni a făcut simptome pe parcurs. Mai mult de 1000 sunt încă monitorizaţi, în timp de 4444 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

Transmiterea de la persoane asimptomatice este cheia gestionării în viitor a epidemiei, pentru că acest lucru a dus la răspândirea bolii la nivel mondial. Dar, în vreme ce medicii considerau că majoritatea pacienţilor dezvoltă simptome, studiul din China arată că, de fapt, numărul asimptomaticilor primează.

Oamenii de ştiinţă încearcă, totuşi, să vadă cum evoluează cazurile asimptomatice de COVID-19, pentru că există posibilitatea ca bolnavii să prezinte simptome pe care medicii nu le asociază infectării cu virusul SARS Cov-2. După ce, iniţial, medicii au verificat dacă cei infectaţi tuşesc sau au febră, au monitorizat apoi şi pierderea mirosului şi a gustului. Chinezii nu au transmis ce alte simptome monitorizează.

Zece provincii şi oraşe din China, inclusiv focarul mondial al epidemiei, oraşul Wuhan, fac studii astfel încât cercetătorii să poată învăţa mai multe despre cazurile asimptomatice şi prezenţa anticorpilor la cei infectaţi. Sunt supravegeheaţi 11.000 de oameni din 100 de cartiere din Wuhan.

Cu siguranţă, numărul celor infectaţi fără simptome este mai mare decât cele 6764 de cazuri detectate de China. Acestea au fost depistate prin testarea unor contacţi ai pacienţilor pozitivi. Odată depistaţi, cei pozitivi sunt plasaţi în carantină şi pot circula abia după ce sunt testaţi negativ. Cei care dezvoltă simptome în timpul celor două săptămâni de carantină sunt internaţi în spital.

China a declarat peste 82.000 de cazuri de Covid-19 şi peste 3000 de decese cauzate de boală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *