Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Paștele. Mesajele autorităților și misiunilor diplomatice de la Chișinău

Autor: , in Politic / Populare / 19 aprilie, 2020, 11:03

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Paștele. Tradițional, reprezentanții autorităților, dar și misiunile diplomatice în Republica Moldova au transmis mesaje de felicitare cu această ocazie.

Președintele Dodon: Învierea din acest an, umbrită de COVID-19

„Cu părere de rău, acum, sărbătoarea Învierii este adumbrită de nenorocirea care a pus stăpînire peste casele noastre. Din cauza că s-au închis multe hotare, nu toți cei ce vă aflați printre străini veți putea să ajungeți la familii. De asemenea, pentru propria siguranță, suntem nevoiți de a renunța să participăm la slujba din noaptea Învierii. Situația creată ne impune să ne revizuim planurile, pentru că ceea ce contează cel mai mult acum este grija față de cei apropiați”, a scris Igor Dodon, asigurând că restricțiile sunt temporare.

„Sunt convins că foarte curînd vom putea reveni la cursul firesc al vieții, să ne bucurăm de primăvară și, cel mai important, să-i îmbrățișăm pe cei dragi. Ne-au mai rămas doar cîțiva pași: împreună, îi vom face, neapărat”, a mai scris șeful statului.

Premierul Chicu: În acest an renunțăm la mai multe tradiții

„În acest an, Paștile îl vom sărbători diferit. Îl vom sărbători Liniștit. Anul acesta vom renunța la mai multe tradiții și vom face asta pentru binele nostru și al apropiaților noștri.

Sub presiunea atacului epidemiei, cu toții învățăm să apreciem mai bine valoarea vieții și a sănătății. Viața e frumoasă și în Liniște, nu doar când celebrăm numeroasele sărbători. În condițiile realităților noi – Liniștea este aliatul nostru cel mai bun. Epidemia ne determină să înțelegem cât de multe putem face unii pentru alții doar păstrând distanța și izolându-ne. Sunt eforturi mici pentru a păstra ceea ce avem mai important – Viața”, se arată într-un mesaj al premierului publicat pe site-ul Guvernului.

„Păstrez încrederea că avem suficientă înțelepciune pentru a alege corect ce este cu adevărat important. Și am încrederea că avem suficientă putere să depășim criza și să ne construim un viitor mai bun”, se mai arată în mesajul lui Ion Chicu.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi: Trăim un Paște cu totul diferit

„Trăim o perioadă a sărbătorilor de Paști cu totul diferită de cele pe care le-am avut vreodată. Însă scoaterea măsurilor de protecție, în situația actuală, ar fi pur și simplu iresponsabilă din partea autorităților. De aceea, Vă mulțumesc mult pentru că respectați regimul impus în localitățile Dumneavoastră care are scopul de a proteja oamenii și de a stopa răspîndirea virusului. Sunt sigură că vom reuși, cu eforturi comune, să depășim cît mai curînd criza pandemică și să revenim la viața obișnuită și la activitățile noastre cotidiene.

În pofida restricțiilor, suntem împreună și suntem aproape. Dumnezeu să ne păzească. Pace și lumină în sufletele și casele Dvs. Paște fericit!”, a scris președinta Parlamentului pe pagina sa de Facebook.

Mesajul însă nu a fost publicat pe site-ul sau pe pagina de Facebook a Parlamentului.

Mesajele misiunilor diplomatice în R. Moldova

Deși urările reprezentanților guvernării s-au axat pe restricțiile impuse ca urmare a epidemiei de COVID-19, altfel au arătat mesajele de felicitare ale ambasadelor.

Cu felicitări pentru creștinii ortodocși au venit și mai multe misiuni diplomatice străine în Republica Moldova.

Printre acestea se numără Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Ambasada României în Republica Moldova.

Amintim că redacția Cotidianul.MD a transmis în direct slujba de Înviere de la Biserica Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X