Încă 5 decese, printre care un chirurg-șef. De Paște au fost confirmate 145 de noi cazuri de infectare cu COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Populare / Social / 19 aprilie, 2020, 18:40

Astăzi, 19 aprilie, au fost înregistrate 145 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 640 probe investigate. Dintre acestea, 142 cazuri cu transmitere locală şi 3 de import. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale mai anunță decesul a încă cinci persoane ca urmare a infectării cu COVID-19, în unul dintre cazuri fiind vorba de un medic. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 67.

Totodată, astăzi a fost finalizat procesul de testare a 135 de persoane care au fost declarate anterior cu diagnostic clinico-epidemiologic COVID-19. În urma testării, au mai fost confirmați de laborator pozitiv încă 45 de persoane, iar 24 au fost negativi.

În total, din 135 persoane cu diagnostic clinico-epidemiologic de COVID-19, 84 persoane au fost testate pozitiv și 51 negativ. Persoanele care au fost testate negativ sunt plasate sub supraveghere medicală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2472 cazuri.

Totodată, alte 76 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în regiunea transnistreană.

Din numărul total de cazuri din această zi, 13 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 4, medici – 3, felceri – 1, farmacişti – 1, personal auxiliar – 4.

Încă 5 decese

Au fost înregistrate încă cinci decese, pe lângă cele două anunțate tot astăzi, în prima jumătate a zilei.

Deces 63: Femeie, 80 ani, din mun. Chişinău. Comorbidităţi: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II, tiroidită autoimună.

Deces 64: Femeie, 68 ani, din mun. Chişinău, transferată de la IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 pe data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie ischemică.

Deces 65: Bărbat, 76 ani, din r-nul Donduşeni, internat pe data de 08.04.2020 la IMSP SC Bălți. Comorbidităţi: cancer de intestin.

Deces 66: Bărbat, 72 ani, din r-nul Glodeni, internat pe data de 11.04.2020 la SR Glodeni, diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, HTA gr. II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

„Totodată, cu regret anunţăm că astăzi a fost înregistrat un caz de deces în sistemul medical (deces 67). Este vorba de Şiman Ivan, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, în vârstă de 68 ani. Aceasta a fost internat pe data de 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător ce și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate”; se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Pâna în prezent, 457 persoane au fost tratate, iar 67 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X