Președintele UEFA, despre oprirea definitivă a sezonului: Ar avea un impact „teribil” asupra cluburilor şi ligilor

Autor: , in Sport / 20 aprilie, 2020, 17:01

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat optimist în privinţa reluării competiţiilor naţionale şi continentale, suspendate luna trecută din cauza pandemiei de coronavirus, estimând că oprirea definitivă a acestora ar avea un impact „teribil” asupra cluburilor şi ligilor naţionale.

„Prioritatea o reprezintă sănătatea suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Sunt un optimist prin natura mea şi cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele şi cupele şi să le finalizăm. Este posibil să fim nevoiţi să evoluăm fără spectatori, dar cel mai important lucru cred că este jocul. În vremuri atât de grele, acest lucru ar aduce bucurie oamenilor şi un anumit sentiment de normalitate, chiar dacă meciurile vor putea fi văzute doar la televizor”, a declarat Ceferin într-un interviu publicat luni de cotidianul italian Corriere della Sera, scrie Agerpres.

Întrebat de ce fotbalul nu a urmat exemplul altor sporturi care au pus capăt anticipat sezonului competiţional, preşedintele UEFA a precizat: „Este prea devreme pentru a spune că nu vom putea încheia sezonul. Impactul ar fi teribil pentru cluburi şi ligi. Îl putem încheia, însă trebuie să respectăm deciziile autorităţilor şi să aşteptăm permisiunea de a reîncepe să jucăm”.

UEFA a anunţat anterior că ligile naţionale vor avea prioritate în faţa cupelor europene, însă Ceferin a detaliat acest subiect: „Depinde de momentul în care se va reporni: dacă vom face acest lucru suficient de repede, campionatele şi cupele europene se vor putea disputa în paralel”.

El a afirmat totodată că „nu există un termen limită” pentru finalizarea sezonului 2019-2020. „Nu există o dată precisă. Explorăm diverse opţiuni pentru a vedea când se pot încheia competiţiile, mereu în funcţie de datele la care se va putea reîncepe să se joace”, a mai spus preşedintele UEFA. Acesta exclude însă o finalizare a sezonului actual în toamnă, între lunile septembrie şi octombrie: „Consider că este destul de dificil acest lucru, ar avea un impact puternic asupra calendarului sezonului 2020-2021″.

Conducătorul UEFA a precizat, totodată că forul pe care îl conduce va pierde „mulţi bani” în urma amânării cu un an a EURO 2020.

„Campionatele sunt baza veniturilor cluburilor la nivel naţional. Dacă acestea sunt finalizare, consecinţele financiare vor fi limitate. Pe de altă parte, UEFA va pierde mulţi bani din cauza amânării EURO 2020″. a explicat Aleksander Ceferin, care crede că selecţionatele naţionale vor putea juca din nou începând cu luna septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *