Vulcanul Etna erupe. Lavă și coloane de fum din craterul de sud-est (VIDEO)

Autor: , in Externe / 20 aprilie, 2020, 16:03

Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, situat pe insula Sicilia din Italia, a început să erupă din duminică dimineață.

Nouă erupție pe craterul superior al vulcanului Etna: vulcanul este în activitate cu emisia unui flux de lavă și creșterea tremorului vulcanic. Este ceea ce se poate afla din sondajele Institutului Național de Geofizică și Volcanologie-Observatorul Etna (Imgv-Oe) din Catania, din care reiese „prezența a două lave modeste de vârf curgând din noul crater sud-estic, care sunt în prezent limitate pe flancul înalt estic și sudic al conului „, relatează publicaţia italiană Corriere della Sera.

Activitatea vulcanului nu reprezintă un pericol pentru oameni sau lucruri. Aeroportul internațional din Catania, Fontanarossa, rămâne operațional, deși în limitele impuse de urgența de sănătate provocată de noul coronavirus.

Sistemul energetic intern al vulcanului înregistrează o creștere a „energiei”. Este ceea ce se poate afla din sondajele Institutului Național de Geofizică și Volcanologie-Observatorul Etna (Imgv-Oe) din Catania.

Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de oraşele Messina şi Catania, vulcanul Etna are înălţimea de 3340 m, fiind cel mai înalt şi cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni, şi că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse şi localităţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *