COVID-19. Restricțiile de care au scăpat locuitorii a două blocuri din Capitală, după ce au fost scoase din carantină (VIDEO)

Autor: , in Social / 21 aprilie, 2020, 16:27

După ce timp de mai multe zile nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19, două blocuri din Capitală au fost scoase din carantină. Anunțul a fost făcut la ședința operativă de astăzi a Primăriei.

În primul caz este vorba despre blocul de locuințe din strada Vasile Cheltuială, nr. 9/2, din cartierul Telecentru. Blocul a fost plasat în carantină, după confirmarea a două cazuri de COVID-19 în rândurile celor care domiciliază acolo.

De asemenea, a fost scos din carantină și blocul de locuințe de pe strada Alba Iulia 12 din sectorul Buiucani al Capitalei, un locuiesc peste 200 de familii.

„Din data de 4 aprilie, nu am avut niciun caz nou confirmat, ceea ce ne arată că măsura luată a fost dură, dar efecientă”, a subliniat Brânzaniuc.

În cazul de de la Buiucani, decizia de a plasa în carantină clădirea a fost luată, după ce mai mulți locatari, membri ai diferitor familii, au fost diagnosticaţi cu Covid-19.

Regulile care au fost respectate pe timp de carantină și, în prezent nu mai sunt impuse:

„Se permite ieșirea din domiciliu (bloc) doar a unui membru al familiei, doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declarații pe propria răspundere și completarea unui permis special”, se arată în decizia celulei de criză.

Totodată, locatarii blocului au anunțat zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii, iar instituțiile medicale unde sunt înregistrați locatarii blocului au asigurat monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *