Creșterea numărului de zboruri charter și permiterea ieșirilor la plimbare, printre deciziile care ar putea fi aprobate în curând

Autor: , in COVID-19 / Social / 21 aprilie, 2020, 18:19

Premierul Ion Chicu a anunțat că, în viitorul apropiat ar putea fi relaxate restricțiile impuse moldovenilor în legătură cu COVID-19. Printre acestea, se numără și creșterea numărului de zboruri charter, dar și permiterea ieșirilor la plimbare.

Chicu a anunțat că începând cu 27 aprilie există posibilitatea ca cetățenilor să li se permită ieșirile la plimbare.

„În linii mari, avem un grad mare de conformare. Sunt aplicate tot mai puține sancțiuni și sperăm că vom menține această disciplină, astfel încât vineri să avem temei și posibilitate ca, începând cu 27 aprilie, să relaxăm acest regim strict. Să reluăm în măsura posibilităților unele activități economice și să permitem cetățenilor să poată ieși din case, inclusiv pentru a se plimba”, a declarat Chicu.

Totodată, printre deciziile care urmează a fi adoptate mâine se numără și creșterea numărului de zboruri charter.

„După dinamică, observăm că dinamica cazurilor de import este mică sau aproape zero. Vom examina posibilitatea măririi numărului de zboruri charter”, a adăugat premierul.

Până în prezent, 2.614 persoane s-au infectat cu noul coronavirus. Dintre acestea, 505 au fost tratate, iar 73 au murit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *