Trei preoți au fost sancționați, chiar dacă Dodon le-a promis că amenzi nu vor fi

Autor: , in COVID-19 / Social / 21 aprilie, 2020, 20:56

În noaptea Învierii, s-a monitorizat și verificat desfășurarea slujbelor în biserici, în contextul regulilor stabilite. În acest sens, în rândul bisericilor, au fost înregistrate 3 cazuri de încălcări a hotărârilor Comisiei pentru Situații Excepționale.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, 3 preoți din Chișinău și raioanele Anenii Noi și Orhei. Sancțiuni au fost aplicate, chiar dacă într-un dialog avut cu mai multe fețe bisericești, Igor Dodon le-a adat asigurări că preoții nu vor fi amendați în noaptea de Paște.

STOP CADRU de la aducerea Focului Haric. Dodon către preoți: Amenzi nu vor fi (VIDEO)

„Amenzi nu vor fi”, le-a spus șeful statului preoților, la data de 18 aprilie.

„Eu am vorbit și cu ministrul… Băieți, asta nu dați în direct”, s-a adresat Igor Dodon și cameramanilor.

În perioada 18 – 19 aprilie, au fost întocmite 30 procese verbale cu privire contravenții în baza art. 761 din CC. Din acestea, 29 în privința persoanelor fizice care au încălcat regimul de autoizolare sau au fost depistate în locuri publice fără act de identitate și nu au putut argumenta prezența. Totodată, a fost documentată contravenția unui agent economic pentru comercializarea materialelor de construcție.

Suma amenzilor aplicate depășește cifra de 630 mii lei, iar în total începând cu data de 17 martie până în prezent au fost aplicate amenzi de circa 25 milioane lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *