COVID-19. Dodon: În următoarea perioadă nu poate fi vorba despre nicio relaxare (VIDEO)

Autor: , in COVID-19 / Social / 22 aprilie, 2020, 17:40

După mai multe zile în care numărul cazurilor confirmate de COVID-19 era în descreștere, astăzi, a fost înregistrat un număr considerabil de persoane testate pozitiv la coronavirus. În acest context, președintele Igor Dodon, a anunțat că, nu poate fi vorba despre nicio relaxare.

După ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, Igor Dodon a spus că, se pare că oamenii s-au relaxat prea mult.

„Ați observat? Eu aș spune că avem un număr record de cazuri astăzi, la fel ca și numărul de probe prelevate. Astăzi avem 696 de probe prelevate, dintre care 164 au fost pozitive la COVID-19. Oamenii au intrat într-o perioadă de relaxare. Foarte mulți consideră că cea mai dificilă perioadă a trecut. Vreau să vă atenționez încă o dată, nu poate fi vorba despre nicio relaxare pe parcursul următoarei perioade, chiar dacă vom permite reluarea unor activități, ceea ce este necesar din punct de vedere economic”, a declarat Dodon.

Potrivit declarațiilor lui Dodon, în cazul în care numărul cazurilor va fi în creștere, atunci relaxarea restricțiilor nu va avea loc.

„Trebuie și bugetarii să se întoarcă la lucru și unele magazine trebuie să își reia activitatea. Dar aceasta nu înseamnă că noi am trecut perioada dificilă. Măsurile impuse ne permite să gestionăm situația, dar, vă rog, să fim foarte precauți. Dacă numărul cazurilor va fi în creștere, vom fi nevoiți să menținem restricțiile care au fost impuse”, a conchis șeful statului.

Încă 164 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, confirmate în Republica Moldova

Amintim că, 164 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate astăzi, 22 aprilie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul total s-a ridicat la 2.778 de cazuri confirmate. Datele au fost anunțate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

De menționat că ieri, 21 aprilie, au fost procesate 241 de probe, dintre care 66 au avut rezultat pozitiv pentru COVID-19.

Vezi și: Încă 66 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, confirmate în Republica Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *