Maia Sandu ar putea să-l susțină pe Andrei Năstase la prezidențiale. Există însă o „condiție” (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 aprilie, 2020, 14:56

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, spune că îl va susține pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, la funcția de președinte al țării, dacă va trece în turul doi al alegerilor. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE.

Dacă anterior declara că Andrei Năstase, care deja și-a anunțat candidatura pentru prezidențiale, nu ar avea șanse să câștige mandatul de președinte al țării, acum lidera PAS spune că este data să îl susțină pe acesta, însă, nu înainte de a trece în turul doi al scrutinului.

„Dacă o să treacă în turul doi, o să-l susțin. Am spus asta din perspectiva a ceea ce am văzut în sondaje. Lucrurile se pot schimba. O să vedem când o să aibă loc alegerile prezidențiale, cum o să arate atunci percepția cetățeanului față de un potențial candidat sau altul. Acestea sunt lucruri care o să vină un pic mai târziu. Acum trebuie să ne concentrăm pe modul în care să ieșim cu bine de aici”, a declarat Sandu.

Cât privește candidatura sa, lidera PAS spune că fracțiunea pe care o conduce nu a luat încă o decizi privind alegerile prezidențiale.

„Noi nu vorbim despre ceea ce mi se întâmplă mie, ci de ceea ce se poate întâmpla acestei țări, și de la asta pornim întotdeauna. Luăm decizii în funcție de care sunt riscurile și beneficiile pentru țară, nu riscurile și beneficiile pentru o persoană sau alta”, a spus Maia Sandu.

Cât privește comunicarea cu Andrei Năstase, lidera PAS spune că nu prea comunică cu acesta, acum fiind și perioada de autorizolare din cauza pandemiei COVID-19.

„Acum suntem în izolare socială și nu prea comunicăm. Câteva săptămâni în urmă am avut o discuție între cele 4 partide. Am încercat un format de coordonare, de colaborare cu mai multe partide politice – Platforma DA, PLDM, Blocul Unirea. În Parlament este un fel de colaborare, atunci când colegii noștri merg acolo. Noi nu avem nicio supărare în raport cu Platforma DA. Nu este adevărat că PAS încearcă să se distanțeze de Platforma DA. Noi (PAS – n.r.) am optat pentru fracțiune în Parlament și de aici s-a creat această percepție. E firesc ca un partid politic să aibă propria fracțiune și, în continuare, două partide politice por să colaboreze și pot să aibă inițiative comune, dacă există dorință”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X