Un vehicul al OMS care transporta probe de coronavirus, atacat: Șoferul a murit, iar un oficial guvernamental e grav rănit

Autor: , in Externe / 22 aprilie, 2020, 18:13

Un vehicul al Organizației Mondiale a Sănătății care transporta probe de coronavirus a fost atacat în Myanmar, șoferul fiind ucis și un oficial guvernamental grav rănit.

OMS a confirmat că Pyae Sone Win Maung, șoferul vehiculului, a murit în urma atacului.

Conform martorilor, vehiculul a fost atacat de mai mulți oameni înarmați.

„OMS e profund întristată de moartea personalului său în timpul unui incident de securitate în districtul Rakhine din Myanmar”, a anunțat organizația prin intermediul unui comunicat.

„Acest incident aduce din nou la lumină situațiile dificile cu care se confruntă războinicii noștri împotriva coronavirusului – doctorii, asistentele și alți lucrători sanitari – în special când lucrează în locuri compromise din punct de vedere al securității”, a spus Poonam Khetrapal Singh, directorul sucursalei OMS din sud-estul Asiei, citat de Protv.ro.

De asemenea, și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „condamnă dur atacul din 20 aprilie”, a spus purtătorul său de cuvânt.

„Secretarul General își exprimă condoleanțele pentru familia decedatului și îi urează angajatului rănit însănătoșire grabnică. Face apel la o investigație completă și transparentă a incidentului și cer ca cei vinovați să fie aduși în fața justiției”, se menționează în comunicatul emis de purtătorul de cuvânt al lui Guterres.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *