„Avia Invest” depune o acțiune la Curtea Internațională de Arbitraj împotriva Guvernului Republicii Moldova

Autor: , in Social / 23 aprilie, 2020, 16:22

Compania „Avia Invest” anunță că depune o acțiune la Curtea Internațională de Arbitraj împotriva Guvernului Republicii Moldova.

Compania intenționează să demonstreze astfel că acțiunile Executivului cu privire la concesionar nu respectă condițiile și obligațiile din acordul de concesiune, încalcă diverse convenții internaționale și dreptul internațional.

„Compania Avia Invest anunță încheierea unui acord cu firma de avocatură internațională Hillmont Partners pentru protejarea drepturilor și intereselor legitime ale Avia Invest în relațiile cu Guvernul Republicii Moldova în cadrul Arbitrajului Internațional pentru Soluționarea Disputelor de Investiții (New York). Biroul de avocatură va analiza informațiile juridice și economice cu implicarea experților și a companiilor de nivel mondial (inclusiv cele specializate în business intelligence și investigații economice), precum și va reprezenta Avia Invest în arbitrajul internațional”, se arată într-un comunicat remis de concesionarul Aeroportului Chișinău.

„Practica litigiilor privind investițiile internaționale arată că încălcarea unilaterală a obligațiilor contractuale de către guverne în raport cu investitorii este interpretată din punctul de vedere al dreptului internațional exclusiv în favoarea investitorilor și Guvernul Republicii Moldova riscă astfel să producă daune economice substanțiale țării. Avia Invest va continua să respecte şi să îndeplinească toate condițiile acordului de concesiune, inclusiv cele cu privire la aplicarea tarifelor aeroportuare și nu se va raporta la deciziile ilegale ale Parlamentului. Avia Invest nu va ceda presiunii politice”, mai menționează „Avia Invest”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *