Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate sunt de părere că socialiștii și democrații demonstrează incapacitatea de a gestiona eficient criza epidemiologică şi economică din ţară. Reacția vine după de PSRM au acuzat că partidele de opoziție încearcă să preia controlul asupra Curții Constituționale.

„În loc să primească ajutorul opoziţiei, ea (guvernarea -n.r.) preferă să o acuze de toate insuccesele sale, semn clar al crizei politice care se profilează tot mai accentuat. Sfatul nostru către guvernare este să dea dovadă de responsabilitate şi să se apuce o dată de treabă. Ţara are nevoie de unitate, nu de divizare, ţara are nevoie de lideri, dar nu de lamentări ieftine. Dacă nu poate, să ceară ajutor sau să plece”, se arată într-un comunicat remis de PAS.

Cei din PAS afirmă că urmăresc cu îngrijorare „colapsul guvernării PSRM-PD şi incapacitatea acesteia de a gestiona eficient criza epidemiologică şi economică din ţară”.

Cât privește acuzațiile că opoziția ar încerca să controleze Curtea Constituționale, cei din PAS declară că „aceste acuzații pot fi făcute doar de cineva care a pierdut contactul cu realitatea”.

„Chiar dacă li s-au oferit toate instrumentele politice necesare şi atribuţii discreţionare aproape nelimitate pentru a face faţă pandemiei, guvernarea lui Dodon preferă să continue jocurile politice murdare în detrimentului acţiunilor responsabile şi eficiente pentru a îmbunătăţi situaţia miilor de victime ale maladiei şi sutelor de mii de victime ale crizei economice”, se spune în comunicatul PAS.

Citește și: PSRM acuză că „un grup infracțional” încearcă să preia controlul CC, după ce fostul lor coleg a fost demis din funcția de președinte

„Lipsa de viziune strategică şi incoerenţa decizională este semnul distinctiv al acestei guvernări, care nu este capabilă să unească societatea în jurul său în aceste momente dramatice. În loc să primească ajutorul opoziţiei, ea preferă să o acuze de toate insuccesele sale, semn clar al crizei politice care se profilează tot mai accentuat. Sfatul nostru către guvernare este să dea dovadă de responsabilitate şi să se apuce o dată de treabă. Ţara are nevoie de unitate, nu de divizare, ţara are nevoie de lideri, dar nu de lamentări ieftine. Dacă nu poate, să ceară ajutor sau să plece”, se mai arată în comunicatul remis de PAS.

Amintim că, socialiștii au acuzat astăzi că schimbările care au avut loc joi la Curtea Constituțională (CC) – demiterea prin vot de neîncredere a lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al CC și alegerea Domnicăi Manole în această funcție reprezintă „o încercare de preluare a controlului acestei instituții de către un grup infracțional, care are ca scop paralizarea statului în plină criză pandemică”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here