(VIDEO) Dodon amenință CC, pentru a nu anula creditul de la ruși: „De la 1 mai, pensiile și salariile bugetarilor ar putea să nu fie achitate”

Autor: , in Politic / Populare / 24 aprilie, 2020, 18:15

Șeful statului, Igor Dodon, atenționează magistrații Curții Constituționale că în cazul în care vor anula împrumutul din Federația Rusă, care, de fapt, ar fi prevăzut pentru proiecte de infrastructură, în special de reparație a drumurilor, de la 1 mai în Republica Moldova ar putea să nu mai fie achitate pensiile și salariile bugetarilor.

După ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, Dodon a atenționat Curtea Constituțională să nu anuleze acordul de împrumut de 200 de milioane de euro din Federația Rusă.

„Am văzut intenția unor deputați să blocheze aceste legi și am văzut că se încearcă utilizarea CC în calitate de instrument politic în această situație. Eu vreau doar să atenționez pe toți, și pe oponenții politici, și pe cei din CC, să le aduc aminte. În cazul în care legile votate ieri vor fi blocate, suspendate de CC la cererea câtorva deputați din opoziția parlamentară, atunci, cel mai probabil, dar probabilitatea este foarte mare, că începând cu 1 mai în Republica Moldova nu se vor achita pensiile, nu se vor achita salariile bugetarilor. Cele 1,3 miliarde lei prevăzute pentru sectorul medical nu vor putea fi finanțate. 1,5 miliarde de lei nu vor fi putea finanțate. Cele peste 1,5 miliarde de lei suport pentru agenții economici pe diferite programe, la fel, vor fi blocate”, a declarat Dodon.

Președintele susține că în cazul în care magistrații CC vor anula creditul rusesc, să își asume consecințele.

„Dacă cineva își dorește să își sume în fața cetățenilor Republicii Moldova aceste lucruri, nu are decât să o facă. Guvernul, președintele Republicii Moldova a făcut tot posibilul și face asta pentru a susține fiecare cetățean în parte. Iar dacă cineva, în speranța că își va salva 9 euro de la Aeroport și are scopul de a destabiliza situația din Republica Moldova, și va bloca acest ajutor pentru oamenii simpli și agenții economici, iar Curtea Constituțională va permite să fie utilizată ca instrument politic, eu sper că nu va fi acest lucru, sper că sunt oameni rezonabil, dar dacă va permite, atunci să își sume toate consecințele sociale, economice, dar și consecințele politice”, a mai declarat Igor Dodon.

Acesta susține că astăzi a promulgat proiectele de legi aprobate ieri de deputații PDM și PSRM, fără a preciza dacă este vorba și de proiectul privind împrumutul cu Federația Rusă, care a fost suspendat de Curtea Constituțională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • CC sa nu atraga atentia dalbaiob si acest cretin sociopat!!!!
    Daca esti impotent naher s pleaja! Si nu incurca ca manipulezi !!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X