Experți români: Ne confruntăm cu o secetă la fel ca cea din 1947. Urmează o criză alimentară

Autor: , in Social / 26 aprilie, 2020, 12:25

Seceta de anul acesta e la fel de cruntă precum cea din anul 1947. E concluzia specialiștilor români din domeniu, care spun că de vină sunt iarna fără zăpadă, lipsa ploilor de primăvară, la care s-a adunat și vântul puternic. Toate plantele semănate au început să se usuce și dacă nu va ploua în perioada următoare, pierderile pot ajunge până la sută la sută, scrie Digi24.ro.

„Suntem în pragul sau suntem în pericolul unei crize alimentare, trebuie să gestionăm foarte bine această situaţie să nu ajungem în situaţia grea aşa cum România a mai trecut de-a lungul timpului, iar cea mai mare criză alimentară a fost cea din 1947, cunoscută ca foametea din 1947”, susține Costel Vânătoru, cercetător în agricultură.

Iar veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune.

„Nu vor exista cantităţi de precipitaţii, care să acopere deficitul de apă din sol, chiar dacă vor apărea local pe parcursul acestei luni, ele nu vor acoperi un deficit acumulat în 7 luni şi jumătate sperăm ca în mai şi iunie, considerate luni ploioase, să adunăm precipitaţii”, a declarat agrometeorologul Daniel Alexandru.

Potrivit prognozelor meteorologice, în următoarea săptămână șansele de ploaie sunt destul de mici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *