(FOTO) Lukașenko, la un eveniment public chiar în ziua în care Belarus a trecut de 10 mii de cazuri de infectare cu COVID-19

Autor: , in Externe / 26 aprilie, 2020, 17:29

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko sfidează în continuare pandemia. Duminică el a participat la un eveniment, între zeci de persoane, fără niciun fel de măsura de protecție adoptată în toate celelalte țări din Europa. S-a întâmplat chiar în ziua în care țara sa a trecut de 10 mii de cazuri de infectare.

Belarus a înregistrat duminică alte 873 de cazuri de infectare, un nou record negativ și a 4-a zi la rând de creștere a persoanelor depistate pozitiv. Numărul total al cazurilor de infectare a ajuns astfel la 10.463.

Cu încă 5 morți, numărul deceselor a ajuns la 72, în timp ce 1.695 de persoane au fost vindecate.

Chiar și așa, președintele Alexandr Lukașenko s-a afișat duminică la un eveniment cu participarea a zeci de persoane, în orașul Narovleansk.

Din imaginile postate de Belta, se poate vedea că nimeni nu poartă mască și nici măcar distanța recomandată de cel puțin 1,5 metri nu este respectată de către cei care participă la eveniment.

Totuși, nu apar poze în care Lukașenko să fie văzut și printre oameni, în una din băile de mulțime pe care le face de obicei.

Liderul de la Minsk a repetat și de această dată ideea sa mai veche, că Belarusul nu își poate permite să oprească activitatea economică, întrucât trebuie să se gândească la situația de după pandemie.

„Astăzi toţi vorbesc despre economie, despre cum vom trăi, despre faptul că 350 de milioane de oameni vor muri de foame, dar când eu am avertizat despre toate acestea în urmă cu o lună şi jumătate toţi au început să râdă de mine”, a spus Lukaşenko.

În pofida recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a adopta măsuri la nivel naţional, autorităţile belaruse au optat pentru acţiuni restrictive cu caracter parţial şi au pus accentul pe menţinerea activităţii economice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *