Maia Sandu: Igor Dodon și complicii lui au pornit o adevărată vânătoare împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale

Autor: , in Politic / Populare / 27 aprilie, 2020, 08:04

„Igor Dodon și complicii lui au pornit o adevărată vânătoare împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale, acuză președinta PAS Maia Sandu”, susținând că are în acest sens „informații de la organele de drept”.

Într-o postare pe Facebook, Sandu acuză că „mașinăria statului a fost pusă la lucru pentru a caută motive de a pune presiune pe judecători și pe membrii familiilor lor, în încercarea de a impune o decizie convenabilă socialiștilor pe cazul împrumutului rusesc”.

„Se pare că Dodon ține cu tot dinadinsul să devină Plahotniuc. Îi amintesc lui Dodon că Plahotniuc a fost nevoit să fugă subit din țară tocmai pentru că a trecut toate liniile roșii. Să nu pună la încercare și mai mult răbdarea poporului și așa obosit de corupție și sărăcie.

Și cei care îl slujesc pe Dodon trebuie să înceteze să îndeplinească ordine ilegale pentru că va veni ziua când vor răspunde, iar hoții nu vor mai fi la putere ca să îi protejeze.

Judecătorii Curții Constituționale trebuie lăsați să-și îndeplinească atribuțiile așa cum prevede Constituția – în mod independent, imparțial și să se supună exclusiv Constituției”, menționează Sandu.

Acțiunile Curții Constituționale din ultima perioadă au trezit nemulțumirea președintelui Igor Dodon, a premierului și a Partidului Socialiștilor. Ultimii chiar au acuzat că „în spatele Curții Constituționale stau grupări criminale”.

Președinția nu a reacționat deocamdată la aceste acuzații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X