marți, aprilie 28, 2020


Amenzi de peste 36 milioane de lei, aplicate celor care nu au respectat restricțiile

Autor: , in COVID-19 Social , - 11:42

Un număr de 1.721 contravenții au fost documentate în contextul stării de urgență din cauza pandemiei COVID-19, iar suma amenzilor aplicate depășește cifra de 36 milioane de lei, conform datelor prezentate de Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, au fost sancționați 64 agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1.625 persoane fizice și 26 preoți care nu au respectat măsurile în perioada pandemiei.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne monitorizează în continuare respectarea măsurilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou. În acțiunile desfășurate sunt implicați peste 9 mii de carabinieri, polițiști, salvatori și polițiști de frontieră.

Începând cu ziua de luni, 27 aprilie, plimbatul prin parc și sportul în aer liber nu mai sunt o restricție, dar, numai cu condiția că cetățenii nu se vor aduna în grupuri mai mari de 3 persoane, vor păstra distanța socială și vor ține cont de măsurile de protecție.

Terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân a fi închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și alte tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni, sunt strict interzise.

În prezent, se menține regimul de carantină în mun. Soroca, or. Ștefan Vodă și s. Talmaza, or. Glodeni, s. Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, s. Valea Perjei r. Taraclia și s. Brînzeni r. Edineț.

De menționat că, 76 de angajați ai MAI din diferite subdiviziuni au fost infectați cu COVID-19, 36 au fost tratați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *