Șoferul moldovean al TIR-ului în care au fost descoperiți 1,5 milioane de euro, depistat la vama Leușeni, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Anterior, șoferul a fost plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Totodată a fost pus sechestru pe întreaga sumă de bani. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au solicitat și aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii.

În după amiaza zilei de marți, 28 aprilie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a șoferului de TIR în care au fost depistați peste 1,5 milioane de euro la postul vamal Leușeni.

La acest subiect: Ce riscă șoferul moldovean în TIR-ul căruia a fost descoperită captura de un milion și jumătate de euro

În rezultatul expertizării banilor, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 de euro. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.

Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Urmărirea penală și măsurile speciale de investigație continuă pentru identificarea tuturor circumstanțelor ce urmează a fi stabilite pe caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here