Câți bani au ajuns la buget din donațiile pentru combaterea COVID-19

Autor: , in COVID-19 / 28 aprilie, 2020, 17:26

În conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate combaterii COVID-19, în prezent, a fost încasată o suma totală de peste 21 de milioane 804 de mii de lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, mijloacele financiare sus-menționate sunt transferate în Fondul de Intervenție al Guvernului.

Astfel, prin Hotărârea Guvernului din 10 aprilie a fost dispusă alocarea din acest fond a sumei de 5,864 milioane de lei pentru achiziționarea a 51,428 combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii de lei pentru 29 de beneficiari din 8 instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă.

De asemenea, prin Hotărârea Guvernului din 17 aprilie a fost dispusă alocarea din Fondul de Intervenție al Guvernului a sumei de 6 milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 375 de angajați din sistemul medical care au fost infectați cu COVID-19.

Amintim că la data de 17 martie Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi pentru donații destinate combaterii COVID-19, în lei moldovenești, dolari americani și euro.

De asemenea, donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *